Maskarponerahka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl200 g    680 kcal4 g6 g70 g0 g
Philadelphia tuorejuusto 200g200 g    510 kcal12 g6,4 g48 g0 g
Maitorahka, Valio, 0,3200 g 40 tl13 rl2 dl130 kcal22 g8,4 g0,6 g0 g
Mango (tuore)200 g    134 kcal1 g31 g0,6 g4,2 g
Mansikka 200 g  20 rl4 dl93 kcal1 g17 g0,4 g3,8 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g10 g    40 kcal0 g10 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1010 g    1587 kcal40 g78 g119 g8 g
Ravintosisältö / annos168 g    264 kcal6,6 g13 g20 g1,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    157 kcal3,9 g7,7 g12 g0,8 g
Kerma ja juusto vatkataan löysäksi vaahdoksi, ja rahka sekoitetaan vaahtoon.

Lisätään tuoreet (pakastetut) mansikat ja tuore mango kuutioituna sekä vaniljasokeri.

Itse käytin maskarponejuustoa, mutta laitoin listaan tuon philadelphian, kun maskarponea ei tästä laskurista löytynyt.

Sivistynyt arvaukseni kuitenkin on, että rasvaisuudeltaan juustot ovat samaa luokaa, joskin maskarpone on maultaan parempaa.

Annokset voi koristaa sitruunan kuoriraasteella, sitruunamelissalla ja muutamalla mansikan viipaleella.