Kaalilaatikko (riisitön)
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Siirappi, tumma | 20 g | | | | | 64 kcal | 0 g | 15 g | 0 g | 0 g |
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, 7 % rasvaa (käsi | 400 g | | | | | 555 kcal | 75 g | 0 g | 28 g | 0 g |
Kaali, valkokaali | 1100 g | | | | | 232 kcal | 13 g | 37 g | 2,2 g | 23 g |
|
| Koko resepti 1 annosta | 1520 g | | | | | 851 kcal | 88 g | 52 g | 30 g | 23 g |
Ravintosisältö / annos | 1520 g | | | | | 851 kcal | 88 g | 52 g | 30 g | 23 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 56 kcal | 5,8 g | 3,4 g | 2 g | 1,5 g |
1100-1500 g kaalia
400g jauhelihaa
20g (noin rkl) siirappia
1 tl suolaa
1 tl meiramia
mustapippuria
1. Suikaloi kaali ja lämmitä sitä kattilassa, niin että enin neste haihtuu pois (näin saat mahtumaan enemmän kaalia uunivuokaan, sillä jos kaalin laittaa vuokaan raakana, haihtuu nestettä uunissa niin paljon, ettei lopulta kupin pohjalla ole kuin pieni nokare kaalia).
2. Mausta kaali siirapilla, suolalla ja meiramilla.
3. Paista jauheliha ja mausta se mustapippurilla ja ripauksella suolaa (yrttisuola sopii hyvin)
4. Sekoita ainekset ja laita uunivuokaan.
5. Paista 200 asteessa noin tunti.