Kaalilaatikko (riisitön)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Siirappi, tumma20 g    64 kcal0 g15 g0 g0 g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, 7 % rasvaa (käsi400 g    555 kcal75 g0 g28 g0 g
Kaali, valkokaali1100 g    232 kcal13 g37 g2,2 g23 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
1520 g    851 kcal88 g52 g30 g23 g
Ravintosisältö / annos1520 g    851 kcal88 g52 g30 g23 g
Ravintosisältö / 100g100 g    56 kcal5,8 g3,4 g2 g1,5 g
1100-1500 g kaalia
400g jauhelihaa
20g (noin rkl) siirappia
1 tl suolaa
1 tl meiramia
mustapippuria

1. Suikaloi kaali ja lämmitä sitä kattilassa, niin että enin neste haihtuu pois (näin saat mahtumaan enemmän kaalia uunivuokaan, sillä jos kaalin laittaa vuokaan raakana, haihtuu nestettä uunissa niin paljon, ettei lopulta kupin pohjalla ole kuin pieni nokare kaalia).

2. Mausta kaali siirapilla, suolalla ja meiramilla.

3. Paista jauheliha ja mausta se mustapippurilla ja ripauksella suolaa (yrttisuola sopii hyvin)
4. Sekoita ainekset ja laita uunivuokaan.

5. Paista 200 asteessa noin tunti.