Feta-jauhelihapaistos

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 400 g    910 kcal76 g0 g68 g0 g
Juusto, salaattijuusto, rasvaa 18 %, lehmänmaito, suolaliemessä 150 g   2,5 dl341 kcal21 g2,6 g27 g0 g
Turkkilainen jogurtti (maustamaton)45 g    56 kcal1,5 g1,7 g4,5 g0 g
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Valkosipuli 15 g3,8 kpl   16 kcal1,2 g2,4 g0,1 g0,3 g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 30 g 6 tl2 rl0,3 dl99 kcal0,6 g0,9 g11 g0 g
Suolakurkku (Regalo), annos 100g50 g    16 kcal0,8 g3,3 g0,3 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu 60 g1 kpl   75 kcal6,6 g0,2 g5,4 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
800 g    1527 kcal108 g14 g116 g1,2 g
Ravintosisältö / annos200 g    382 kcal27 g3,4 g29 g0,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    191 kcal14 g1,7 g14 g0,2 g
Jauheliha, muna, kerma, jugurtti, sipuli ja valkosipuli tasaiseksi taikinaksi.

Maustetaan maun mukaan esim.

yrttisuolaa, paprikajauhetta, chilijauhetta ja basilikaa.

Taikinasta tehdään voipaperille tasainen noin sentin paksuinen levy.

Laitetaan keskelle fetaa ja suolakurkkua (myös tuoretta oreganoa ja oliiveja voi laittaa).

Rullataan voipaperin avulla pötköksi ja suljetaan päät tarkasti.

Laitetaan uuniin 180 astetta ja noi 45 minuuttia.