Rahkapiirakka (nami)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi 40% rasvaa 200 g    751 kcal3,8 g4 g81 g0 g
Muna, annos 60g180 g    158 kcal14 g1,5 g11 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 130 g  13 rl2 dl446 kcal13 g91 g1,6 g4,6 g
Grahamjauho 55 g 18 tl6,1 rl1 dl180 kcal5,8 g33 g1,2 g5,4 g
Vesi50 g 10 tl3,3 rl1/2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Leivinjauhe5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Sokeri 170 g57 kpl43 tl14 rl2 dl690 kcal0 g170 g0 g0 g
Rasvaton maitorahkavalmiste 0,2% (Ehrmann)250 g 50 tl17 rl2,5 dl140 kcal21 g13 g0,5 g0 g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)50 g    33 kcal1,6 g2,4 g1,8 g0 g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 19 g  1,9 rl0,3 dl64 kcal0 g16 g0 g0,3 g
Mantelirouhe, 1 rkl8.2 g    47 kcal1,7 g0,4 g4,1 g1 g
Viili, kevytviili (Maitokolmio) 1prk100 g    51 kcal3,3 g4,5 g2 g0 g
Rusina euroshopper100 g    330 kcal3 g79 g0,5 g0 g
Kiivi, keskiarvo, punnittu kuorineen 95 g1 kpl   41 kcal0 g6,2 g0,5 g2,4 g
Hyytelösokeri Dan Sukker50 g    195 kcal0 g49 g0 g0 g
Päärynän puolikkaat mehussa (Pirkka)50 g    23 kcal0,5 g4,8 g0,5 g1,9 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1512 g    3157 kcal68 g475 g105 g16 g
Ravintosisältö / annos126 g    263 kcal5,7 g40 g8,7 g1,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    209 kcal4,5 g31 g6,9 g1 g
Pohjan ainekset:
150 g margariinia
1 kpl muna + ½ dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1½ dl sokeria

Täytteen ainekset:
175 g rahkaa
50 g kermaviiliä
2 kpl keltuaista
2 rkl perunajauhoja
1 dl viiliä
50 g sulatettua margariinia
2 kpl valkuaista
1 rkl mantelirouhetta
1 dl rusinoita

Koristeeksi:
1 kpl kiivi
3 kpl päärynänpuolikkaita
hyytelösokeriseos

VALMISTUS:

Mittaa pohjan ainekset kulhoon.

Lisää margariini paloiteltuna joukkoon ja vatkaa.

Sekoita keskenään rikottu muna sekä vesi ja kaada seos kulhoon kuiva-aineiden joukkoon.

Levitä seos vuokaan (leivinpaperi pohjassa mielellään) ja valmista täyte.

Täytteen valmistus: Sulata ja jäähdytä margariini.

Sekoita kaikki muut ainekset, johon lisäilet jäähdytetyn margariinin.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää ne myös seoksen joukkoon.

Kaada vuokaan ja anna kypsyä uunissa 175 asteessa n. 1h keski-alatasolla.

Poista piirakka uunista ja lisää päälle viipaloidut päärynäpuolikkaat sekä kiivit ja valuta hyytelösokeria.

Päälle.

Anna hyytyä sekä jäähtyä hieman ja tarjoile.