Lasagne, kevyempi

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400 g    664 kcal76 g0 g40 g0 g
Sipuli (kuorittu)80 g1,5 kpl  0,9 dl22 kcal1 g3,8 g0,2 g1,4 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g8 g2 kpl   8,3 kcal0,6 g1,3 g0 g0,2 g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)400 g  27 rl4 dl100 kcal4 g22 g0 g5,6 g
Basilika, kuivattu 3 g 3 tl1,5 rl 7,6 kcal0,4 g0,6 g0,1 g1,2 g
Ruokasuola jodioitu 6.5 g 0,9 tl1/3 rl0,1 dl0,2 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Paprikajauhe 2 g 1 tl1/3 rl 6,4 kcal0,3 g0,4 g0,3 g0,7 g
Porkkana 170 g2,6 kpl   56 kcal1,1 g10 g0,3 g4,3 g
Vehnäjauho puolikarkea 30 g  3 rl0,5 dl103 kcal3,1 g21 g0,4 g1,1 g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 800 g 160 tl53 rl 213 kcal26 g25 g0 g0 g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%150 g    345 kcal44 g3,8 g18 g0 g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 27 g 5,4 tl1,9 rl0,3 dl239 kcal0 g0 g27 g0 g
Lasagnelevy Rainbow162 g    595 kcal23 g115 g5 g4,9 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
2240 g    2361 kcal179 g203 g91 g20 g
Ravintosisältö / annos280 g    295 kcal22 g25 g11 g2,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    105 kcal8 g9 g4,1 g0,9 g
1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.