Sämpylät

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sämpyläjauhoseos (Myllärin), annos 800g800 g    2680 kcal96 g528 g19 g66 g
Vehnälese, 1 dl20 g    31 kcal2,7 g3,1 g0,9 g7,5 g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl52 g    468 kcal0 g0 g52 g0 g
Sokeri 8 g2,7 kpl2 tl2/3 rl0,1 dl33 kcal0 g8 g0 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
18 annosta
1383 g    3212 kcal99 g539 g72 g73 g
Ravintosisältö / annos77 g    179 kcal5,5 g30 g4 g4,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    232 kcal7,1 g39 g5,2 g5,3 g
-lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

-sekoita hiiva veteen.

Lisää sokeri ja suola (1tl).

-lisää yli puolet jauhoista haarukkavatkaimella sekoittaen.

-alusta taikinaa toisella kädellä samalla kun lisäät jauhoja vähitellen.

-lisää öljy ja alusta kunnes taikina irtoaa astiasta ja kädestä.

-leivo taikinasta pyöreitä sämpylöitä ja paista 200 asteessa kullanruskeiksi n. 10-15 min.