Ihana leipä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 470 g 94 tl31 rl4,7 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g6 g0,1 kpl   0 kcal0 g0 g0 g0 g
Hunaja 20 g 2,9 tl1 rl0,1 dl66 kcal0,1 g16 g0 g0 g
Maissitärkkelys 14 g  2 rl1/4 dl50 kcal0 g12 g0,1 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 618 g  62 rl10 dl2119 kcal63 g432 g7,4 g22 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Oliiviöljy 72 g 14 tl5,1 rl0,8 dl637 kcal0 g0 g72 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
1203 g    2872 kcal63 g461 g80 g22 g
Ravintosisältö / annos60 g    143 kcal3,1 g23 g4 g1,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    239 kcal5,2 g38 g6,6 g1,8 g
Sekoita hieman kädenlämpöistä lämpimämpi vesi, hiiva, hunaja ja maissijauho, ja annan niiden imeytyä 5 minuuttia.

Lisää 8 desiä jauhoja, suola ja oliiviöljy, ja vaivaa taikinaa kunnes se alkaa muotoutua.

Lisää loput 1,5 desiä jauhoja mikäli taikina tarttuu kulhon reunoihin.

Vaivaa taikina joustavaksi jauhoitetulla alustalla.

Aseta taikina kevyesti öljyttyyn astiaan ja anna sen turvota tunnin ajan.

Kun taikina on turvonnut kaksinkertaiseksi, ota taikina kulhosta ja laita n. 46 x 23 cm kokoiseen leipävuokaan ja anna turvota peitettynä vielä puoli tuntia.

Lämmitä uuni 190 asteeseen ja paista leipää 20 minuuttia.

Vähennä sitten uunin lämpötila 175 asteeseen ja paista vielä 25 minuuttia.