Jäädytetty suklaakakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g150 g    675 kcal12 g102 g24 g5,4 g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)75 g    285 kcal0,4 g4,9 g30 g0 g
Taloussuklaa, Fazer150 g    773 kcal5,9 g84 g45 g8 g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 175 g  12 rl1,8 dl303 kcal13 g4 g26 g0 g
Sokeri 85 g28 kpl21 tl7,1 rl1 dl345 kcal0 g85 g0 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu136 g2,3 kpl   171 kcal15 g0,4 g12 g0 g
Kuohukerma,valio,2dl200 g    680 kcal4 g6 g70 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
971 g    3232 kcal50 g286 g208 g13 g
Ravintosisältö / annos81 g    270 kcal4,2 g24 g17 g1,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    333 kcal5,2 g29 g21 g1,4 g
1. Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi.

2. Pane keksit muovipussiin ja murenna kaulimella painellen.

Lisää sulatettu voi ja sekoita.

Levitä seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan.

3. Sulata suklaa vesihauteessa tai pidä sitä mikroaaltouunissa täydellä teholla minuutin verran.

4. Sekoita kulhossa juusto, puolet sokerista, vanilliinisokeri ja suklaa.

Erota munista keltuaiset ja valkuaiset niin, ettei valkuaisten joukkoon tule yhtään keltuaista.

Lisää keltuaiset juustoseokseen.

5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa puhtaalla vatkaimella.

Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja loput sokerista vaahdoksi.

6. Sekoita juustoseokseen ensin kermavaahti ja lopuksi valkuaisvaahto kevyesti sekoittaen.

Valkuainen saa jäädä pieninä hattaroina joukkoon.

7. Kaada seos vuokaan ja jätä muovikelmulla peitettynä pakastimeen vuorokaudeksi.

Ota kakku pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoamista ja koristele se esim.

suklaalla ja kermavaahdolla.