Jäädytetty suklaakakku
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Digestivekeksi (Lu), annos 400g | 150 g | | | | | 675 kcal | 12 g | 102 g | 24 g | 5,4 g |
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti) | 75 g | | | | | 285 kcal | 0,4 g | 4,9 g | 30 g | 0 g |
Taloussuklaa, Fazer | 150 g | | | | | 773 kcal | 5,9 g | 84 g | 45 g | 8 g |
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light | 175 g | | | 12 rl | 1,8 dl | 303 kcal | 13 g | 4 g | 26 g | 0 g |
Sokeri | 85 g | 28 kpl | 21 tl | 7,1 rl | 1 dl | 345 kcal | 0 g | 85 g | 0 g | 0 g |
Kananmuna kuorineen punnittu | 136 g | 2,3 kpl | | | | 171 kcal | 15 g | 0,4 g | 12 g | 0 g |
Kuohukerma,valio,2dl | 200 g | | | | | 680 kcal | 4 g | 6 g | 70 g | 0 g |
|
| Koko resepti 12 annosta | 971 g | | | | | 3232 kcal | 50 g | 286 g | 208 g | 13 g |
Ravintosisältö / annos | 81 g | | | | | 270 kcal | 4,2 g | 24 g | 17 g | 1,1 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 333 kcal | 5,2 g | 29 g | 21 g | 1,4 g |
1. Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi.
2. Pane keksit muovipussiin ja murenna kaulimella painellen.
Lisää sulatettu voi ja sekoita.
Levitä seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan.
3. Sulata suklaa vesihauteessa tai pidä sitä mikroaaltouunissa täydellä teholla minuutin verran.
4. Sekoita kulhossa juusto, puolet sokerista, vanilliinisokeri ja suklaa.
Erota munista keltuaiset ja valkuaiset niin, ettei valkuaisten joukkoon tule yhtään keltuaista.
Lisää keltuaiset juustoseokseen.
5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa puhtaalla vatkaimella.
Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja loput sokerista vaahdoksi.
6. Sekoita juustoseokseen ensin kermavaahti ja lopuksi valkuaisvaahto kevyesti sekoittaen.
Valkuainen saa jäädä pieninä hattaroina joukkoon.
7. Kaada seos vuokaan ja jätä muovikelmulla peitettynä pakastimeen vuorokaudeksi.
Ota kakku pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoamista ja koristele se esim.
suklaalla ja kermavaahdolla.