Inkiväärinen kanapata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g400 g5,7 kpl   240 kcal6 g52 g0,4 g3,6 g
Broileri, rintafilee, nahaton 400 g    429 kcal92 g0 g6 g0 g
Vesi400 g 80 tl27 rl4 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Keittojuurekset (Rainbow), annos 150g450 g    90 kcal4,5 g14 g0 g0 g
Oliiviöljy, extra virgin (Borges)15 g    135 kcal0 g0 g15 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1665 g    893 kcal103 g66 g21 g3,6 g
Ravintosisältö / annos278 g    149 kcal17 g11 g3,6 g0,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    54 kcal6,2 g3,9 g1,3 g0,2 g
Helppo ja nopea pata!

- Kuori perunat (5-6 kpl) ja pilko ne annospaloiksi
- laita ne kattilaan ja peitä vedellä
- anna kiehua 5-10min ennen keittojuuresten (isot) lisäämistä
- lisää hieman suolaa jos haluat
- pilko broilerin rintafileet esim saksilla ja paista ne tilkassa oliiviöljyä pannulla (Atrian ohuet leikkeet ovat hyviä tähän!)
- mausta makusi mukaan esim.

broilerimauste tai curry on hyvä
- älä paista liian kauan! Kevyt pyöräytys riittää, niin että saavat värin!
- lisää keittojuurekset ja anna kypsyä tovi perunoiden kanssa miedolla lämmöllä
- lisää sitten paistetut rintafilee palat joukkoon
- lisää vettä jos tarvitsee, mutta ei liikaa, tämä on pata :)
- mausta lopuksi inkiväärillä, sopiva määrä mielestäni on 1 tl, mutta makuasia
- anna kypsyä miedolla lämmöllä kannen alla vielä n.20min
- koristele persiljalla

Hyvää ja kevyttä!