Kesäkurpitsalasagne isompi

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 %, paistettu ilman rasvaa 606 g   8,1 dl1942 kcal162 g0 g145 g0 g
Koskenlaskija levittäytyvä (Valio), annos 10g100 g    310 kcal11 g0,1 g28 g0 g
Tomaattipyree (Felix), annos 10g125 g    138 kcal6,3 g26 g0,6 g0 g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 250 g 50 tl17 rl2,5 dl825 kcal5 g7,5 g88 g0 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g8.5 g2,1 kpl   8,8 kcal0,7 g1,4 g0,1 g0,2 g
Pizzajuusto, valio28 g    95 kcal7 g0 g7,3 g0 g
Pizzajuusto, valio78 g    265 kcal20 g0 g20 g0 g
Kesäkurpitsa, paistettu, 100g248 g    42 kcal1 g6,2 g1,5 g0 g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 68 g 14 tl4,5 rl0,7 dl225 kcal1,4 g2 g24 g0 g
Rypsiöljy Eldorado10 g    83 kcal0 g0 g9 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
7 annosta
1522 g    3934 kcal214 g44 g323 g0,2 g
Ravintosisältö / annos217 g    561 kcal31 g6,2 g46 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    259 kcal14 g2,9 g21 g0 g
Paista 750 g raakaa naudanlihaa pannulla, ruskista.

Heitä sekaan koskenlaskijaa 100 g, anna sulaa hetki ja laita 2,5 dl kermaa sekaan, tomaattipyrettä, ripauta suolaa reilusti (sopivasti n. 1 tl), basilikaa, paprikaa, mustaapippuria jauhettuna sekä valkosipulit pieninä paloina (lisätä kannattaa jo ruskistaessa).

Anna täytteen valmistua rauhassa hiljaisella lämmöllä että kuitenkin kiehuu vähäsen.

Lisää täytteeseen vielä 1 dl pizzajuustoa lopuksi ja anna sulaa siihen.

Voit viipaloida kesäkurpitsan ennen tai jauhelihatäytteen valmistuessa.

Voitele uunivuoka voilla.

Lisää täytteet kerroksittain, ensin jauhelihatäytettä ohuehko kerros pohjalle, sitten kesäkurpitsaa viipaleittain ohuena kerroksena ja niin edelleen kuin tavallisessakin lasagnessa.

Lopuksi laita 2 dl juustoraastetta päällimmäiseen täytekerrokseen (liha) päälle ja voit lisätä vajaan desin (68 g noin) kermaa vielä lisukkeeksi ja kostukkeeksi.

Paista 15-20 min kunnes on herkullisen ruskea päältä 200 C:ssa.

Tarjoa raikkaan salaatin kera.