Sunnuntain linssikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 400 g   5 dl1274 kcal98 g183 g7,6 g36 g
Vesi, vesijohtovesi 1500 g 300 tl100 rl15 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Oliiviöljy 10 g 2 tl0,7 rl0,1 dl88 kcal0 g0 g10 g0 g
Sipuli 60 g1,1 kpl  2/3 dl18 kcal0,8 g2,9 g0,1 g1 g
Pinaatti 150 g75 kpl  3 dl20 kcal2,4 g0,6 g0,5 g2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
2120 g    1401 kcal101 g186 g18 g39 g
Ravintosisältö / annos530 g    350 kcal25 g47 g4,6 g10 g
Ravintosisältö / 100g100 g    66 kcal4,8 g8,8 g0,9 g1,8 g
5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.