Musaka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 500 g8,3 kpl   379 kcal9 g77 g1 g5 g
Kesäkurpitsa, tuore500 g1,4 kpl   85 kcal3 g13 g2 g3,5 g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha800 g    1328 kcal152 g0 g80 g0 g
Tomaattimurskaa chilillä maustettuna (Rainbow)400 g    140 kcal4 g28 g2 g0 g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)125 g16 kpl   338 kcal38 g0 g21 g0 g
Sipuli 100 g1,8 kpl  1,1 dl30 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste125 g    925 kcal0 g0 g103 g0 g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 60 g   1 dl207 kcal3,3 g46 g0,7 g0,8 g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 800 g 160 tl53 rl8 dl309 kcal26 g22 g12 g0 g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 30 g1,5 kpl   86 kcal4,7 g0,1 g7,5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
3440 g    3826 kcal242 g190 g229 g11 g
Ravintosisältö / annos430 g    478 kcal30 g24 g29 g1,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    111 kcal7 g5,5 g6,7 g0,3 g
500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattia
125 g juustoraastetta
iso sipuli
suolaa
pippuria

Keitä perunat viipaleina (ei kesäkurpitsaa)
Ruskista jauhliha ja sipuli, kaada sekaan tomaattimurska.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua hiljalleen.

Voitele vuoka, lado pohjalle perunaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa vuorotellen.

Pinnalle bechamel- kastike ja korppujauhot.

BECHAMEL-kastike
125 g marg
1 dl jauhoja
8 dl maitoa
2 munan keltuaista
suolaa
pippuria.

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Sekoita koko ajan kattinlan ollessa miedolla lämmöllä.

Lisää seokseen maito pienin erin, lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla ja lisää mausteet.

Kastikkeesta pitää tulla sakeaa ja sileää.

Paista 175 - 200 astetta n. 30 - 40 min.