Perukan peurakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peuranliha keskiarvo, annos 100g1000 g    1570 kcal218 g0 g71 g0 g
Peruna, vanha, kuorittu 1500 g25 kpl   1142 kcal28 g233 g3 g15 g
Porkkana 300 g4,6 kpl   98 kcal1,9 g17 g0,6 g7,7 g
Sipuli (kuorittu)300 g5,5 kpl  3,3 dl81 kcal3,9 g14 g0,6 g5,1 g
Purjosipuli 200 g1 kpl   46 kcal3,6 g4,8 g0,4 g4,2 g
Maustepippuri, annos 1g20 g    0,6 kcal0 g0 g0,2 g0 g
Lihaliemijauhe/tiiviste vähäsuolainen 11 g 2,8 tl1 rl0,2 dl23 kcal3,3 g0,7 g0,8 g0,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
3331 g    2961 kcal259 g269 g77 g32 g
Ravintosisältö / annos333 g    296 kcal26 g27 g7,7 g3,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    89 kcal7,8 g8,1 g2,3 g1 g
Keitä peuranlapa, sipulit, porkkanat laakerilehtien, pippurin ja liperin kanssa kypsiksi n.1,5h.

Nosta lapa liemestä ja lisää pilkotut potut.

Irroita lihat luista ja kun potut on kypsiä lisää lihat ja lihaliemi keittoon.

Tarkista maku ja nauti.