Pellavansiemenpatonki

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 300 g 60 tl20 rl3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sokeri 8 g2,7 kpl2 tl2/3 rl0,1 dl33 kcal0 g8 g0 g0 g
Hiiva, 50g50 g    31 kcal6,6 g0,6 g0,2 g0 g
Pellavarouhe, Risetti, 1rkl = 8g150 g    725 kcal37 g50 g43 g43 g
Vehnäjauho puolikarkea 325 g  33 rl5 dl1115 kcal33 g228 g3,9 g11 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
11 annosta
838 g    1903 kcal77 g286 g47 g54 g
Ravintosisältö / annos76 g    173 kcal6,9 g26 g4,3 g4,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    227 kcal9 g34 g5,6 g6,4 g
Sekoita haaleaan veteen suola, soker ja hiiva.

Lisää joukkoon pellavarouhe ja jauhot.

Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi.

Peitä taikina liinalla ja anna kohota.

Leivo kohonneesta taikinasta 3 patonkia.

Nosta leivinpaperin päälle uunipellille ja kohota hyvin.

Paista 225 asteessa n. 15min kunnes ne ovat kauniin vaalean ruskeita.