Tomaattisilakat

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Silakkafilee 300 g15 kpl   431 kcal48 g0 g27 g0 g
Tomaatti, tuore500 g4 kpl   102 kcal3 g19 g1,5 g7 g
Tomaattimurska, Polpa (Mutti parma), annos 400g400 g    92 kcal5,6 g14 g1,6 g0 g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 125 g 25 tl8,3 rl1,3 dl347 kcal2,5 g3,8 g35 g0 g
Rypsiöljy 5 g 1 tl0,4 rl0,1 dl44 kcal0 g0 g5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1330 g    1015 kcal59 g36 g70 g7 g
Ravintosisältö / annos222 g    169 kcal10 g6,1 g12 g1,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    76 kcal4,4 g2,7 g5,2 g0,5 g
Voitele uunivuoka tipalla öljyä.

Ripottele silakkafileiden päälle suolaa, valkopippuria ja tilliä, kääri ne rullalla ja nostele vieri viereen uunivuoan pohjalla.

Halkaise ja viipaloi tomaatit ja lisää silakoiden päälle.

Sekoita tomaattimurska ja creme fraiche, lisää vielä tarvittaessa suolaa ja vaikka mustapippuria ja kaada päällimmäiseksi.

Myös murskattu valkosipuli sopii mausteeksi.

Paistaa 200 asteessa 40 minuuttia.