Kana-perunasoselaatikko

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kariniemen kananpojan paistisuikaleet marinadissa450 g    698 kcal72 g4,5 g45 g0 g
Peruna, vanha, kuorittu 1000 g17 kpl   761 kcal19 g155 g2 g10 g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g20 g    110 kcal0,2 g0,2 g12 g0 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen200 g 40 tl13 rl2 dl66 kcal6,6 g10 g0 g0 g
Sipuli (kuorittu)180 g3,3 kpl  2 dl49 kcal2,3 g8,6 g0,4 g3,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
1850 g    1683 kcal100 g178 g59 g13 g
Ravintosisältö / annos370 g    337 kcal20 g36 g12 g2,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    91 kcal5,4 g10 g3,2 g0,7 g
Kuori perunat ja keitä kypsiksi.

Tee muussi ja lisää maito, voi ja tarvittaessa vielä vähän perunoiden keitinvettä.

Paista kanasuikaleet pannulla ilman rasvaa, käristä kanan jälkeen sipuli - älä lisää rasvaa.

Sekoita yhteen sipuli, kana ja perunamuussi.

Mausta - itse lisään mm. muskottipähkinää sekä esim.

basilikaa, oreganoa tai timjamia.

Lisää suolaa tarvittaessa.

Laita seos uunivuokaan, painele haarukalla laatikon pintaan kuvioita ja lisää vielä halutessasi muutama voinokare päälle (ei laskettu reseptiin).

Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.