Kevyt mustikkavaahto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Mustikka pirkka 200 g200 g    66 kcal2 g13 g2 g0 g
Soijajuoma light (Alpro), annos 100g200 g    58 kcal4,2 g4,2 g2,4 g2,6 g
Makeutusjauhe,cologran, 1tl=0,5g (Lidl), annos 75.0g7 g    27 kcal0,1 g6,6 g0 g0 g
Liivate 18 g 6 tl2 rl 63 kcal15 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
425 g    214 kcal22 g24 g4,4 g2,6 g
Ravintosisältö / annos142 g    71 kcal7,3 g7,9 g1,5 g0,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    50 kcal5,1 g5,6 g1 g0,6 g
200 g mustikoita (pakastepussillinen)
0,75 dl makeutusjauhetta tai sokeria
1 rkl vettä
2 rkl agar agar-hiutaleita
2 dl soijamaitoa tai maitoa

Sulata mustikat mikrossa.

Lisää makeutusjauhe ja soseuta sauvasekoittimella.

Kaada sose kattilaan ja kiehauta.

Lisää agar agar-hiutaleet ja keitä sosetta 5 min. Kaada sose kulhoon ja lisää maito.

Anna soseen jäähtyä ennen kuin alat vaahdottamaan sitä.

Vaahdota jäähtynyt sose, annostele jälkiruokakulhoihin.

Anna vaahdon mielellään jäähtyä vielä jonkin aikaa jääkaapissa ennen tarjoilua.

Koristele esim mustikoilla.

Agar agar-hiutaleita saa luontaistuoteliikkeistä ja ekokaupoista kuten esim.

Ruohonjuuresta.