Aamiaisleivät pannulla

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jogurtti, maustamaton, rasvaton A+ (Valio) 100g, 1dl300 g    120 kcal14 g17 g0,3 g0 g
Pirkka juokseva rypsiöljyvalmiste 450ml50 g    360 kcal0 g0 g40 g0 g
Kilomysli (Pirkka)30 g    99 kcal2,4 g21 g0,6 g2,4 g
Vehnäjauho, sunnuntai292 g  29 rl4,5 dl1022 kcal35 g207 g6,1 g8,8 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
672 g    1601 kcal51 g245 g47 g11 g
Ravintosisältö / annos84 g    200 kcal6,4 g31 g5,9 g1,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    238 kcal7,6 g36 g7 g1,7 g
Mitä saa kun tekee tavanomaisesta aamupalasta, jugurtista ja myslistä, leivän? Pannulla paistettavan, herkullisen, hiukan makean ja täyttävän rieskaleivän! Jotta leipä valmistuisi entistäkin nopeammin aamulla, kannattaa kuivat ainekset sekoittaa jo illalla ja ottaa pannu valmiiksi esille.

Aamulla paistetaan leipää!

1 dl mysliä (ei muromysliä)
1,5 tl suolaa
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl ruokasoodaa
3 dl maustamatonta jogurttia
0,5 dl juoksevaa margariinia (sula margariini käy myös)

Mittaa ja sekoita kuivat ainekset kulhossa.

Lisää jogurtti ja juoksevaa margariini.

Jaa taikina jauhoisella tasolla 8 osaan ja kauli niistä rieskoja.

Ei tarvitse olla pyöreää ja täydellistä.

Paista öljyisellä pannulla kummatkin puolet kauniin ruskeiksi.

Nauti lyhyen ajan sisällä.