Sunnuntai-rouhesämpylät

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)720 g    2520 kcal86 g497 g14 g36 g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen500 g    3600 kcal0 g0 g400 g0 g
Suola, annos 3g10 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sokeri24 g8 kpl6 tl2 rl0,3 dl97 kcal0 g24 g0 g0 g
Vesi500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g11 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
25 annosta
1765 g    6217 kcal86 g521 g414 g36 g
Ravintosisältö / annos71 g    250 kcal3,5 g21 g17 g1,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    352 kcal4,9 g30 g23 g2 g
Lämmitä vesi +42 asteeseen ja liota sokeri ja suola.

Yhdistä toisessa astiassa suurin osa sämpyläjauhoista ja kuivahiiva.

Yhdistä taikina-ainekset ja vatkaa lisäten samalla loput jauhot.

Lisää loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini.

Anna kohota 30 min.
tee joko pyöreitä tai soikeita sämpylöitä ja anna kohota vielä liinan alla 30 min.
Voitele vedellä, ja paista 225 asteessa noin 12- 15 minuuttia.