Isä Mitron uuniperunat

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 2000 g33 kpl   1523 kcal38 g310 g4 g20 g
Sitruunamehu, laimentamaton50 g    11 kcal0,2 g0,8 g0 g0,1 g
Valkosipuli 22 g5,5 kpl   24 kcal1,7 g3,6 g0,1 g0,5 g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g100 g    880 kcal0 g0 g100 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
2172 g    2437 kcal40 g314 g104 g21 g
Ravintosisältö / annos217 g    243 kcal3,9 g31 g10 g2,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    112 kcal1,8 g14 g4,8 g0,9 g
MAUSTELIEMI:
1-2 dl hyvää oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
4-6 valkosipulin kynttä puristettuna
mustapippuria myllystä
oreganoa, basilikaa, timjamia
hienoa merisuolaa
*
Kuori ja lohko perunat.

Huuhtele runsaassa vedessä pariin kertaan ja valuta.

Sekoita mausteliemi isossa kulhossa.

Kaada perunat liemeen, sekoita ja peitä astia.

Anna perunoiden maustua jääkaapissa vuorokauden ajan.

Kumoa perunat uunipannulle mausteliemineen ja kypsennä ensin 15 minuuttia 225-asteisessa ja sitten 30–40 minuuttia 175-asteisessa uunissa.