Parmesaanirisotto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)55 g1 kpl  0,6 dl15 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Lehtiselleri 40 g0,1 kpl  0,8 dl5,1 kcal0,4 g0,4 g0,1 g0,4 g
Kasvisliemi laimennettu 2000 g  133 rl20 dl186 kcal5,8 g8,2 g14 g1 g
Risottoriisi (Risella), 60g400 g    1400 kcal32 g300 g6,8 g12 g
Valkoviini kuiva 125 g 25 tl8,3 rl1,3 dl86 kcal0,4 g0,8 g0 g0 g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g150 g    582 kcal50 g0 g43 g0 g
Oliiviöljy 25 g 5 tl1,8 rl0,3 dl221 kcal0 g0 g25 g0 g
Valkosipuli 8 g2 kpl   8,7 kcal0,6 g1,3 g0 g0,2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
2803 g    2503 kcal89 g313 g89 g15 g
Ravintosisältö / annos350 g    313 kcal11 g39 g11 g1,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    89 kcal3,2 g11 g3,2 g0,5 g
Lisäksi
2tl timjamia (kuivattu)
valkopippuria maun mukaan

Kuullota sipulit, selleri ja riisi isossa kasarissa.

Lisää viini ja anna imeytyä.

Lisää timjami ja kaada päälle sen verran lientä, että riisiseos peittyy.

Keitä hiljalleen kiehuen kannen alla kunnes neste on pääosin imeytynyt.

Lisää nestettä taas niin, että riisi peittyy.

Toista, kunnes riisi on toivomasi tavalla pehmeää. 2l nestemäärällä menee noin tunti ja riisi on ihanan puuroista.

Juuri ennen tarjoilua (vielä hellalla) sekoita joukkoon parmesaani ja mausta pippurilla.

Tarjoile heti.

Koristele halutessasi tuoreella basilikalla tai rukolalla.

Huomaathan mitatessasi valmista ruokaa, että osa nesteestä on haihtunut, eli oikeasti annos on kevyempi kuin tuo 394g!!