Raikas kevätkakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g220 g    315 kcal28 g0,7 g23 g0 g
Sokeri128 g43 kpl32 tl11 rl1,5 dl520 kcal0 g128 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 98 g  10 rl1,5 dl336 kcal10 g69 g1,2 g3,4 g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 35 g  3,5 rl0,6 dl117 kcal0 g29 g0 g0,5 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g350 g    525 kcal1,8 g126 g1,1 g0 g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g175 g    280 kcal13 g28 g12 g0 g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 200 g 40 tl13 rl2 dl513 kcal2,6 g6 g54 g0 g
Kiivi kuorittu 55 g0,7 kpl   26 kcal0 g3,9 g0,3 g1,5 g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 60 g8,6 kpl  0,9 dl45 kcal0,5 g9 g0,2 g0,7 g
Tomusokeri 1dl=60g5 g    20 kcal0 g5 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
1331 g    2705 kcal55 g406 g92 g6,1 g
Ravintosisältö / annos83 g    169 kcal3,4 g25 g5,7 g0,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    203 kcal4,2 g30 g6,9 g0,5 g
Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa