Unelmainen suklaakääretorttu

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 240 g4,4 kpl   342 kcal30 g0,7 g25 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 50 g  5 rl0,8 dl172 kcal5,1 g35 g0,6 g1,8 g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 30 g  3 rl1/2 dl101 kcal0 g25 g0 g0,4 g
Sokeri 130 g43 kpl33 tl11 rl1,5 dl528 kcal0 g130 g0 g0 g
Suklaamousse Blå Band130 g    624 kcal12 g87 g26 g0 g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g240 g1,9 kpl   202 kcal2,6 g44 g1 g4,3 g
Vadelma 200 g  20 rl4 dl82 kcal2 g8,2 g1,6 g7,4 g
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g50 g0,3 kpl10 tl3,3 rl1/2 dl0,7 kcal0,2 g0 g0 g0 g
Brandy, annos 40g40 g    92 kcal0 g0 g0 g0 g
Maitosuklaa, Fazerin sininen150 g0,9 kpl   818 kcal17 g74 g50 g2,4 g
Oivariini, 80 normaalisuolainen25 g    180 kcal0,3 g0,3 g20 g0 g
Valio kevytvispi 20% (100 g)100 g    200 kcal2,6 g3,9 g20 g0 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 18 g 6 tl3 rl0,5 dl67 kcal3,3 g2 g3,9 g5,5 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1408 g    3415 kcal75 g411 g147 g22 g
Ravintosisältö / annos176 g    427 kcal9 g51 g18 g2,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    243 kcal5,3 g29 g10 g1,5 g
Kääretortun pohja:

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
0,75 dl vehnäjauhoa
3 rkl perunajauhoa
3 rkl kaakaojauhoa
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, ja sekoita joukkoon kuivat aineet.

Paista kääretortun pohja 225 asteessa 8-10 minuuttia.

Täyte:

1 pussi suklaamoussejauhoa (Blå band tai joku)
1 dl maitoa
400 g pakastevadelmia
2 banaania
loraus brandya mauksi

Valmista suklaamousse ohjeen mukaan (tämä piti vaan sekoittaa desiin kylmää maitoa, ja oli valmis).

Sekoita moussen sekaan vadelmat ja banaanit, surauta mixerillä tasaiseksi.

Mausta brandylla tai konjakilla tai mieleiselläsi.

Kostuta jäähtynyt kääretortunpohja kahvilla, ja levitä täyte ja kääri rullalle.

Suklaakuorrutus:

150 g fazerin sinistä
1 dl kermaa
25 g voita

Sulata kuorrutusaineet vesihauteessa ja kuorruta kääretorttu.

Tein tätä äitienpäiväksi ja oli niiiiiiiiiin hyvää..

ohjeen keksin yhdistelemällä monista resepteistä.