Munattomat ja maidottomat mokkaruudut

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai260 g  26 rl4 dl910 kcal31 g185 g5,5 g7,8 g
Sokeri 230 g77 kpl58 tl19 rl2,7 dl934 kcal0 g230 g0 g0 g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 18 g 6 tl3 rl0,5 dl67 kcal3,3 g2 g3,9 g5,5 g
Vanilliinisokeri, teelusikka5 g    20 kcal0 g5 g0 g0 g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g15 g    3 kcal0 g1 g0 g0 g
Rypsiöljy 54 g 11 tl3,9 rl0,6 dl478 kcal0 g0 g54 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 270 g 54 tl18 rl2,7 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Tomusokeri 1dl=60g180 g    720 kcal0 g180 g0 g0 g
Pirkka juokseva rypsiöljyvalmiste 450ml40 g    288 kcal0 g0 g32 g0 g
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g45 g0,3 kpl9 tl3 rl0,5 dl0,6 kcal0,1 g0 g0 g0 g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 6 g 2 tl1 rl0,2 dl22 kcal1,1 g0,7 g1,3 g1,8 g
Kookoshiutale 15 g  3 rl0,4 dl99 kcal1,2 g1 g10 g2,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
24 annosta
1138 g    3541 kcal37 g604 g106 g18 g
Ravintosisältö / annos47 g    146 kcal1,5 g25 g4,4 g0,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    311 kcal3,2 g53 g9 g1,5 g
Tämä ei ihan riitä täyttämään koko peltiä vaan tekee 20 ruutua.

4 dl vehnäjauhoja
2,7 dl sokeria tai kevyttä kristallia
0,5 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 rkl etikkaa
0,6 dl rypsiöljyä
2,7 dl vettä

kuorrute:

3 dl tomusokeria
3 rkl juoksevaa kasvirasvasekoitetta tai margariinisulaa
3 rkl keitettyä kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria

koristeeksi:

kookoshiutaleita, mantelirouhetta tai strösseliä

Laita uuni heti alkuun lämpenemään 175 asteeseen.

Sekoita kuivat ainekset.

Lisää sitten etikka, öljy ja vesi.

Sekoita pikaisesti.

Kaada pellille leivinpaperille ja levitä ohueksi sillä se tulee vielä nousemaan aika reippaasti.

Paista s. 20 minuuttia tai kunnes saat taikinatikun puhtaana ulos taikinan keskiosasta, se on silloin valmis eikä tarvitse olla pidempään.

Peltipiirakan jäähdyttyä sekoita kuorrutteen ainekset ja levitä pinnalle.

Ripottele pinnalle mielesi mukaista koristetta ennenkuin kuorrutteen pinta alkaa kuivumaan.

Koska osa taikinasta leikataan reunoilta pois ennen ruutujen leikkaamista, merkitsin kokonaisannosten määräksi 24.