Kanaperunavuoka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 650 g11 kpl   492 kcal12 g100 g1,3 g6,5 g
Tomaatti 215 g1,7 kpl   49 kcal1,2 g7,4 g0,6 g3 g
Punasipuli, kuorittu, 100g100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Viola tomaatti-basilika tuorejuusto (Valio), annos 200g83 g    133 kcal6,6 g3,3 g11 g0 g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g330 g    182 kcal10 g21 g6,6 g0 g
Kariniemen kananpojan fileesuikale hunajamarinadissa430 g    559 kcal77 g5,6 g24 g0 g
Oliiviöljy 25 g 5 tl1,8 rl0,3 dl221 kcal0 g0 g25 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 250 g 50 tl17 rl2,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ruokasuola jodioitu 10 g 1,4 tl1/2 rl0,1 dl0,3 kcal0,1 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2093 g    1663 kcal109 g142 g68 g11 g
Ravintosisältö / annos349 g    277 kcal18 g24 g11 g1,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    79 kcal5,2 g6,8 g3,3 g0,5 g
Viipaloi perunat, sipuli ja tomaatit.

Ruskista kana kevyesti pannulla (käytä tarvittaessa öljyä).

Voitele vuoka kevyesti oliiviöljyllä.

Lado perunat, sipuli, tomaatit, kana ja tuorejuusto kerroksittain vuokaan, jätä kuitenkin perunakerros päällimmäiseksi.

Sekoita kerma ja vesi, lisää seokseen mielesesi mausteet ja suola.

Kaada vuokaan.

Kypsennä uunissa 175C kunnes perunat ovat kypsiä (n. 1½-2h).