Karppi aura-pekoni pihvit

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kanamuna, paistettu (pirkka)150 g    330 kcal20 g0,8 g28 g0 g
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Aurajuusto150 g    510 kcal30 g0 g44 g0 g
Pekoni, paistamaton [annos 170g]250 g    844 kcal30 g0 g93 g0 g
Smetana, rasvaa n. 40 % 70 g 14 tl4,7 rl0,7 dl273 kcal1,5 g1,5 g29 g0 g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 700 g    1593 kcal133 g0 g119 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1370 g    3563 kcal215 g4,7 g312 g0,9 g
Ravintosisältö / annos228 g    593 kcal36 g0,8 g52 g0,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    260 kcal16 g0,3 g23 g0,1 g
Aura-pekoni pihvit (Liha- ja linturuoat)
mehevää ja helppoa jauhelihasta

kuusi annosta

700g jauhelihaa
4 kpl munia
1 iso sipuli
100-200g aurajuustoa
n.175-300g pekoni silppua
½ purkkia smetanaa / ranskankermaa
1 rkl kuivattua basilikaa / tuoretta maun mukaan
½ rkl paprikajauhetta

Pilko pekoni ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Paista pekonisilppu, ja kuullota sipulit pannulle jääneessä pekonin rasvassa.

Yhdistä jauhelihaan pekoni, sipuli, murennettu aura, munat, smetana sekä mausteet.

Anna taikinan levätä vähintään puoli tuntia, tulee helpommin käsiteltäväksi.

Paista pannulla oman maun kokoisia pihvejä.

Kostutetuin käsin on taikinna helpompi muotoilla.