Tomaatti- mozzarella kasvispiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Piirakkataikina, Pirkka, annos 400g600 g    2220 kcal34 g210 g138 g11 g
Kananmuna kuoreton 180 g3,3 kpl   257 kcal23 g0,5 g19 g0 g
Flora Maku ruoka valkosip+sitrtimjami (Flora), annos 250g250 g    425 kcal6,3 g15 g38 g1,3 g
Mozzarella 17% (Pirkka)150 g    353 kcal30 g0,8 g26 g0 g
Kirsikkatomaatti, suomalainen250 g2 kpl   50 kcal1,5 g10 g0,8 g3,5 g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g300 g    66 kcal3 g14 g0 g6 g
Purjosipuli 200 g1 kpl   46 kcal3,6 g4,8 g0,4 g4,2 g
Ruokaöljy keskiarvo 10 g 2 tl0,7 rl0,1 dl88 kcal0 g0 g10 g0 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen350 g 70 tl23 rl3,5 dl116 kcal12 g17 g0 g0 g
Pizza mix juustoraaste 500g, annos 50g150 g    534 kcal30 g1,5 g36 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
2440 g    4154 kcal143 g273 g267 g26 g
Ravintosisältö / annos153 g    260 kcal8,9 g17 g17 g1,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    170 kcal5,8 g11 g11 g1,1 g
Ota 5kpl piirakkataikinalevyjä sulamaan leivinpaperin päälle ja lämmitä uuni 225 asteeseen.

Hienonna purjo ja leikkaa kirsikkatomaatit viipaleiksi.

Viipaloi myös mozzarellajuusto.

Sekoita flora maku ruoka, maito ja kolme munaa keskenään ja lisää hieman suolaa sekä mustapippuria.

Kauli sulaneet piirakkataikinalevyt leivinpaperin päällä koko paperin kokoiseksi.

Siirrä leivinpaperi taikinoineen korkeareunaiseen uunipeltiin niin että taikinaa tulee myös pellin reunoille ja paista piirakkapohjaa 15 minuuttia.

Kuullota sillä välin jäiset paprikasuikaleet ja purjo öljyssä kevyesti.

Laita purjot ja paprikat piirakkapohjalle ja kaada päälle muna-maitoseos.

Lisää seuraavaksi juustoraastetta.

Asettele pinnalle vielä tomaatti- ja mozzarellaviipaleita, sekä ripottele basilikamaustetta.

Paista piirakkaa vielä noin 40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Tarjoile piirakan päällä tuoreita basilikan lehtiä.