Banaanisuklaakakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo150 g    1065 kcal0,5 g0,3 g120 g0 g
Sokeri 150 g50 kpl38 tl13 rl1,8 dl609 kcal0 g150 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 250 g  25 rl3,9 dl858 kcal26 g175 g3 g8,8 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Banaani, kuorittu 200 g1,6 kpl   174 kcal2,1 g37 g0,8 g3,6 g
Taloussuklaa, Fazer100 g    515 kcal3,9 g56 g30 g5,3 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g15 g    60 kcal0 g15 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
983 g    3446 kcal46 g435 g165 g18 g
Ravintosisältö / annos983 g    3446 kcal46 g435 g165 g18 g
Ravintosisältö / 100g100 g    351 kcal4,7 g44 g17 g1,8 g
1) Muussaa banaanit (2-3 kpl koosta riippuen) ja sekoita niihin vaniljasokeri.

2) Murskaa suklaa pieniksi paloiksi.

3) Sulata voi ja vatkaa siihen sokeri ensin alhaisella nopeudella, sitten n. minuutin vatkaamisen jälkeen sekoita vielä hetki keskinopeudella.

4) Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen.

5) Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola.

Sekoita (tässä voi vaihtaa puuhaarukkaan).

6) Lisää banaanisose ja sekoita tasaiseksi.

7) Lopuksi lisää suklaarouhe.

Levitä tasaisesti voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.

Paista ensin n. 180-190 asteessa 10 minuuttia, minkä jälkeen laske lämpötilaa 150-160 asteeseen ja paista vielä n. 30 minuuttia.

Kakku on kypsää kun se irtoaa vuoan reunoista.

Tarjoa jäähtyneenä tai jääkaappikylmänä.