Punainen linssikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli 80 g1,5 kpl  0,9 dl24 kcal1 g3,8 g0,2 g1,4 g
Valkosipuli 12 g3 kpl   13 kcal0,9 g2 g0,1 g0,3 g
Paprika punainen 170 g1 kpl   50 kcal1,6 g7,7 g0,7 g3,2 g
Porkkana 80 g1,2 kpl   26 kcal0,5 g4,4 g0,2 g2 g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl5 g    45 kcal0 g0 g5 g0 g
Kasvisliemikuutio 11 g1 kpl   34 kcal1 g1,5 g2,6 g0,2 g
Tomaattimurska 125 g  8,3 rl1,3 dl37 kcal0,7 g6,6 g0,3 g2,4 g
Vesi, vesijohtovesi 1200 g 240 tl80 rl12 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Linssi, punainen, Go Green150 g    488 kcal36 g74 g1,5 g18 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
1833 g    716 kcal42 g100 g11 g28 g
Ravintosisältö / annos367 g    143 kcal8,3 g20 g2,1 g5,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    39 kcal2,3 g5,4 g0,6 g1,5 g
1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
1 paprika
1 porkkana
1 rkl öljyä
1,2 l vettä
1 kasvisliemikuutio
125 g tomaattimurskaa
0,5 tl paprikajauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 tl chilijauhetta
ripaus valkopippuria
2 dl vihreitä tai punaisia linssejä
1 dl persiljaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.

Pese ja suikaloi paprika.

Kuori ja suikaloi porkkana.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita hetki, lisää porkkanat, paprikat ja vesi.

Kun keitto kiehuu, lisää kasvisliemikuutio, tomaattimurska, mausteet.

Keitä noin 5 minuuttia.

Huuhtele linssit ja lisää keittoon.

Hauduta vielä 10 minuuttia.

Leikkaa tuoretta persiljaa keiton joukkoon ja tarjoile leivän kanssa.