Porkkanapiiras

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 325 g  33 rl5 dl1115 kcal33 g228 g3,9 g11 g
Sokeri 340 g113 kpl85 tl28 rl4 dl1380 kcal0 g340 g0 g0 g
Rypsiöljy 338 g 68 tl24 rl3,8 dl2985 kcal0 g0 g338 g0 g
Kananmuna 50g(kpl)200 g    252 kcal22 g0,6 g18 g0 g
Porkkanaraaste 200g225 g3,5 kpl   61 kcal1,4 g12 g0,5 g5,6 g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 200 g  13 rl2 dl346 kcal15 g4,6 g30 g0 g
Tomusokeri 1dl=60g180 g    720 kcal0 g180 g0 g0 g
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 100 g 20 tl7,1 rl1,1 dl531 kcal0,3 g0,5 g60 g0 g
Kookoshiutale 100 g  20 rl2,9 dl661 kcal8,1 g6,4 g65 g16 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8 g    32 kcal0 g7,9 g0 g0 g
Pähkinäsekoitus (Rainbow), annos 40g150 g    945 kcal26 g14 g87 g16 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
2166 g    9028 kcal106 g793 g601 g49 g
Ravintosisältö / annos108 g    450 kcal5,3 g40 g30 g2,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    417 kcal4,9 g37 g28 g2,3 g
5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
1 tl sokeria
2 tl kanelia
3 3/4 dl öljyä
4 munaa
225 g hienoa porkkanaraastetta

Kuorrutus:
200 g tuorejuustoa
1 pkt tomusokeria
100 g voita/margariinia
100 g kookoshiutaleita
2 tl vaniljasokeria
2 dl pähkinä- tai mantelirouhetta

Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään.

Vatkaa mukaan munat, öljy ja todella hienoksi raastetut porkkanat.

Kaada taikina huolella voidellun leivinpaperin päälle ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Anna pohjan jäähtyä.

Tee kuorrute.

Vatkaa tuorejuuston joukkoon tomusokeri ja notkea voi. Lisää kookoshiutaleet, vaniljasokeri ja pähkinä- tai mantelirouhe.

Levit seos pohjan päälle ja leikkaa halutessasi jo valmiiksi paloiksi.

Koristele vielä mantelirouheella ja porkkanasta viilletyillä ohuilla suikaleilla.