Etikkainen kaalisalaatti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1200 g    253 kcal14 g41 g2,4 g25 g
Viinietikka 50 g 10 tl3,3 rl1/2 dl10 kcal0 g0,3 g0 g0 g
Oliiviöljy 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl124 kcal0 g0 g14 g0 g
Sokeri60 g20 kpl15 tl5 rl0,7 dl244 kcal0 g60 g0 g0 g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g300 g    66 kcal3 g14 g0 g6 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Basilika, kuivattu 4 g 4 tl2 rl 10 kcal0,6 g0,8 g0,2 g1,6 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
25 annosta
2133 g    713 kcal18 g116 g17 g33 g
Ravintosisältö / annos85 g    28 kcal0,7 g4,6 g0,7 g1,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    33 kcal0,9 g5,4 g0,8 g1,6 g
Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!