Jauheliha - hemapo -piirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g100 g    730 kcal1 g1 g80 g0 g
Perunahiutale 30 g   1 dl108 kcal1,9 g23 g0,2 g2 g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g130 g  13 rl2 dl468 kcal17 g91 g2,7 g4,8 g
Vesi150 g 30 tl10 rl1,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g4.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha180 g    299 kcal34 g0 g18 g0 g
Sipulikuutio eldorado (pakaste), 200g50 g    6 kcal0,8 g0,8 g0 g0 g
Herne-maissi-paprika apetit50 g   0,8 dl35 kcal2 g6 g0,4 g0 g
Vasikanfondi (Touch of taste), annos 15g20 g    15 kcal1,5 g1,9 g0,1 g0 g
Kananmuna kuoreton 165 g3 kpl   235 kcal21 g0,5 g17 g0 g
Smetana100 g    390 kcal2,1 g2,2 g42 g0 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen200 g 40 tl13 rl2 dl66 kcal6,6 g10 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1180 g    2353 kcal88 g136 g160 g6,8 g
Ravintosisältö / annos98 g    195 kcal7,3 g11 g13 g0,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    199 kcal7,4 g12 g14 g0,6 g
PIIRAKKA

pohja:
100 gr voita(pehmeää)
1 dl perunasosehiutaleita
2 dl jauhoja
1,5 dl vettä
1,5 tl suolaa

-- sekoitetaan ja painellaan taikina vuoan pohjalle ja reunoille
(x3 riittää uunipannulle)

täyte:

180 g jauhelihaa
sipulia
mausteita (lihaliemi, pippuri)
herne-maissi-porkkanaa
(aurajuustoa)

-- ruskistetaan jauheliha ja sipulit pannulla, maustetaan sekä kaadetaan pohjan päälle, ripotellaan päälle hemapo ja juusto.

3 munaa
2 dl kermaa tai maitoa
1 tlk smetanaa
1/4 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 tl rakuunaa
1 tl basilikaa

-- sekoitetaan ja kaadetaan jauheliha sipuliseoksen päälle.

Paistetaan 200 asteessa kauniin ruskeaksi.