Helppo mustikkapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen150 g    1080 kcal0 g0 g120 g0 g
Sokeri 85 g28 kpl21 tl7,1 rl1 dl345 kcal0 g85 g0 g0 g
Kananmuna 50g(kpl)100 g    126 kcal11 g0,3 g9 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 195 g  20 rl3 dl669 kcal20 g137 g2,3 g6,8 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 200 g 40 tl13 rl2 dl128 kcal6,4 g10 g7 g0 g
Sokeri 43 g14 kpl11 tl3,5 rl1/2 dl173 kcal0 g43 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g7.5 g    30 kcal0 g7,4 g0 g0 g
Mustikka metsä- 200 g  17 rl3,3 dl88 kcal1 g13 g1,2 g6,6 g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 10 g  1 rl0,2 dl32 kcal0 g7,8 g0 g0,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1050 g    2758 kcal46 g304 g145 g14 g
Ravintosisältö / annos87 g    229 kcal3,8 g25 g12 g1,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    263 kcal4,3 g29 g14 g1,3 g
Sulata margariini.

Sekoita jäähtyneeseen rasvaan sokeri ja kananmuna hyvin.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

Voitele piirakkavuoka ja levitä taikina pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja lisää pohjaan.

Ripottele perunajauhoissa kieritetyt mustikat täytteen päälle.

Paista 175* n. 40min.

Täyte
1prk kevyttäkermaviiliä
0.5dl sokeria
1 kananmuna
1,5tl vaniljasokeria
200g mustikoita