Kauraruudut (elovena)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g11 g0,2 kpl   0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kaurahiutale 160 g  27 rl4 dl599 kcal23 g91 g12 g16 g
Vehnäjauho puolikarkea 390 g  39 rl6 dl1338 kcal40 g273 g4,7 g14 g
Sokeri 12 g4 kpl3 tl1 rl0,1 dl49 kcal0 g12 g0 g0 g
Suola, annos 3g4 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Leivontamargariini (Eldorado)50 g    360 kcal0,5 g0,5 g40 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
1127 g    2346 kcal63 g377 g56 g30 g
Ravintosisältö / annos70 g    146 kcal3,9 g23 g3,5 g1,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    208 kcal5,6 g33 g5 g2,6 g
Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.