Auringonkukansiemenleipä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Ingman 1% Rela, piimä 100ml500 g    200 kcal16 g22 g5 g0 g
Hiiva 50 g1 kpl   37 kcal6,6 g0,6 g0,2 g3,5 g
Sokeri 10 g3,3 kpl2,5 tl0,8 rl0,1 dl41 kcal0 g10 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 260 g  26 rl4 dl892 kcal27 g182 g3,1 g9 g
Pellavansiemenrouhe,Risetti35 g    175 kcal8,7 g12 g10 g10 g
Siirappi 100 g 14 tl5 rl0,7 dl302 kcal0,1 g74 g0 g0 g
Auringonkukansiemen 65 g  4,3 rl0,7 dl386 kcal15 g8,2 g32 g3,9 g
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 330 g  37 rl6 dl1037 kcal35 g196 g7,3 g18 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl28 g    252 kcal0 g0 g28 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
2 annosta
1378 g    3322 kcal108 g505 g86 g45 g
Ravintosisältö / annos689 g    1661 kcal54 g252 g43 g22 g
Ravintosisältö / 100g100 g    241 kcal7,8 g37 g6,2 g3,2 g
Lämmitä piimä käden lämpöiseksi ja murenna siihen hiiva.

Lisää sokeri, vehnäjauhot, pellavansiemenrouhe ja siirappi ja sekoita ja anna kohota 15min jotta taikina kuplii.

Lisää taikinaan auringonkukansiemenet, suola ja alusta taikina kädellä auttaen sämpyläjauhoilla.

Lisää viimeiseksi öljy ja leivo taikinasta pehmeä kiinteä pallo, jaa kahtia ja leivo leiviksi, anna kohota 15 min ja paista uunissa 225 asteessa 10-12min kunnes leipä on päältä kypsän näköinen.