Susan raparperipiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 450 g  45 rl6,9 dl1544 kcal46 g315 g5,4 g16 g
Sokeri 440 g147 kpl110 tl37 rl5,2 dl1786 kcal0 g440 g0 g0 g
Flora laktoositon margariini (Flora), annos 1g250 g    1550 kcal0 g0 g175 g0 g
Piimä, rasvaton (Valio)200 g    64 kcal6,6 g9 g0 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu 180 g3 kpl   226 kcal20 g0,5 g16 g0 g
Raparperi 1400 g8,5 kpl  23 dl472 kcal10 g77 g1,4 g20 g
Rahka, valio500 g    325 kcal50 g21 g1,5 g0 g
Sokeri 340 g113 kpl85 tl28 rl4 dl1380 kcal0 g340 g0 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g24 g    96 kcal0 g24 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
3784 g    7443 kcal132 g1226 g200 g35 g
Ravintosisältö / annos189 g    372 kcal6,6 g61 g10 g1,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    197 kcal3,5 g32 g5,3 g0,9 g
Muruseos:
8 dl (450 g) vehnäjauhoja
3 dl (260 g)l sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa

pohjataikina:
noin 2/3 muruseoksesta (660 g)
2 dl rasvaton piimä
1 kananmuna

täyte:
2 l (n. 1400 g) raparperipaloja
2 tölkkiä rahkaa (2 x 250 g)
4 dl sokeria
2 kananmunaa
4 tl vaniljasokeria

pinnalle:
noin 1/3 muruseoksesta

noin 20 palaa

valmistusaika noin 1 tunti 20 minuuttia

1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula.

2. Jaa seos kahteen eri kulhoon.

Käytä 2/3 (n. 650 g) muruseoksesta pohjataikinaan.

Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.

3. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna.

4. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.

5. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät.

6. Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri.

Kaada seos piirakan päälle.

Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

VINKKI: Toisen maitorahkan voi korvata sitruuna- tai omenakanelirahkalla.

Piirakan kanssa voi tarjota vaniljakastiketta tai jäätelöä.

OHJE ON Hämeenkyrön maisemakahvilan emäntä Katariina Pylsyn Kotiliedelle antama vuonna 2006.