Oopsit 8 kpl
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Kananmuna kuorineen punnittu | 240 g | 4 kpl | | | | 302 kcal | 26 g | 0,7 g | 22 g | 0 g |
Tuorejuusto, rasvaa 30 %, cremebonjour/cantadou | 100 g | 5 kpl | | 6,7 rl | 1 dl | 305 kcal | 3,5 g | 4,2 g | 30 g | 0,5 g |
Leivinjauhe | 5 g | | 1 tl | 1/3 rl | | 8,8 kcal | 0,3 g | 1,9 g | 0 g | 0 g |
Suola, annos 3g | 3 g | | | | | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
|
| Koko resepti 8 annosta | 348 g | | | | | 616 kcal | 30 g | 6,8 g | 52 g | 0,5 g |
Ravintosisältö / annos | 44 g | | | | | 78 kcal | 3,8 g | 0,9 g | 6,5 g | 0,1 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 177 kcal | 8,7 g | 2 g | 15 g | 0,1 g |
4 isoa munaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
ripaus suolaa
hyppysellinen leivinjauhetta
(makeutusainetta jos tekee lettuja)
Kuumenna uuni 150-asteiseksi.
Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset kahteen eri kulhoon.
Lisää makeutusaine, suola ja tuorejuusto keltuaisiin ja sekoita tasaiseksi.
Lisää leivinjauhe valkuaisiin ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.
(Jos käytät samaa vatkainta, vatkaa ensin valkuaiset ja sen jälkeen keltuaisseos.)
Kääntele keltuaisseos varovasti valkuaisvaahdon sekaan.
Lusikoi taikinasta leivinpaperilla päällystetylle pellille kuusi sämpylää.
Paista noin 30 minuuttia.
Anna sämpylöiden asettua leivinpaperin päällä muutama minuutti, nosta sitten ritilälle jäähtymään.