Oopsit 8 kpl

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu240 g4 kpl   302 kcal26 g0,7 g22 g0 g
Tuorejuusto, rasvaa 30 %, cremebonjour/cantadou 100 g5 kpl 6,7 rl1 dl305 kcal3,5 g4,2 g30 g0,5 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
348 g    616 kcal30 g6,8 g52 g0,5 g
Ravintosisältö / annos44 g    78 kcal3,8 g0,9 g6,5 g0,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    177 kcal8,7 g2 g15 g0,1 g
4 isoa munaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
ripaus suolaa
hyppysellinen leivinjauhetta
(makeutusainetta jos tekee lettuja)

Kuumenna uuni 150-asteiseksi.

Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset kahteen eri kulhoon.

Lisää makeutusaine, suola ja tuorejuusto keltuaisiin ja sekoita tasaiseksi.

Lisää leivinjauhe valkuaisiin ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.

(Jos käytät samaa vatkainta, vatkaa ensin valkuaiset ja sen jälkeen keltuaisseos.)

Kääntele keltuaisseos varovasti valkuaisvaahdon sekaan.

Lusikoi taikinasta leivinpaperilla päällystetylle pellille kuusi sämpylää.

Paista noin 30 minuuttia.

Anna sämpylöiden asettua leivinpaperin päällä muutama minuutti, nosta sitten ritilälle jäähtymään.