Tonnikalapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 190 g  19 rl2,9 dl652 kcal19 g133 g2,3 g6,7 g
Margariini 60%, kultarypsi 150 g 30 tl11 rl1,6 dl798 kcal0,3 g0,4 g90 g0 g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 100 g 20 tl6,7 rl1 dl132 kcal2,6 g3,2 g12 g0 g
Tonnikala öljyssä 140 g  14 rl2,6 dl266 kcal38 g0 g13 g0 g
Kananmuna kuoreton 165 g3 kpl   235 kcal21 g0,5 g17 g0 g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa200 g    600 kcal46 g0 g46 g0 g
Kevytkerma300 g    360 kcal10 g14 g30 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1245 g    3043 kcal137 g151 g210 g6,7 g
Ravintosisältö / annos208 g    508 kcal23 g25 g35 g1,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    244 kcal11 g12 g17 g0,5 g
Tonnikalapiirakka

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia
suolaa
0,5 dl vettä/kermaa

Nypi vehnäjauhot, suola ja margariini murumaiseksi seokseksi, lisää joukkoon kylmä neste.

Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Paista pohjaa uunin alatasolla n. 10 minuuttia 225 asteessa.

Täyte:
1 prk tonnikalaa
paprikaa
tilliä
100-200 g juustoraastetta
3 munaa
3 dl kerma-maitoa
suolaa

Ota pohja uunista ja lisää tonnikala, paprikasuikaleet ja kerma-maito, johon olet lisännyt muut täytteen ainekset.

Jatka paistamista uunin alatasolla 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Mikäli teet pellillisen piirakkaa, tuplaa sekä pohjan, että täytteen ainekset