Mansikkabrita

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 200 g 40 tl13 rl2 dl91 kcal6 g10 g3 g0 g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 250 g 50 tl18 rl2,6 dl1343 kcal2,3 g1,7 g150 g0 g
Sokeri 170 g57 kpl43 tl14 rl2 dl690 kcal0 g170 g0 g0 g
Sokeri 255 g85 kpl64 tl21 rl3 dl1035 kcal0 g255 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 220 g4 kpl   314 kcal28 g0,7 g23 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 195 g  20 rl3 dl669 kcal20 g137 g2,3 g6,8 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8 g    32 kcal0 g7,9 g0 g0 g
Leivinjauhe 8 g 1,6 tl0,5 rl 14 kcal0,4 g3 g0 g0 g
Mansikka 450 g  45 rl9 dl209 kcal2,3 g38 g0,9 g8,5 g
Sitruunarahka (Valio), annos 200g400 g    640 kcal29 g64 g28 g0 g
Vispikerma Flora 20%200 g    440 kcal6 g10 g40 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
2356 g    5477 kcal93 g696 g247 g15 g
Ravintosisältö / annos147 g    342 kcal5,8 g43 g15 g1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    232 kcal4 g30 g10 g0,6 g
RESEPTI YHDELLE KAKKUANNOKSELLE (!!!)
Tässä arvot laskettu ja kaikki tehty tuplana.

Voi tehdä kolme pohjaa, jos on tarvetta vielä isommalle kakulle.

Taikina:
125g margariinia
1 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
2 keltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Marenki:
2 valkuaista
1,5 dl sokeria

Täyte:
sitruunarahkaa
mansikoita
kermavaahtoa

Tee pohjataikina (rasva+sokeri vaahdoksi, keltuaiset vatkaten sekaan, kuivat sekaisin ja maidon kanssa vuorotellen taikinaan) ja levitä uunipellille.

Tee marenki sokeria valkuaisvaahtoon vähitellen lisäten, levitä taikinan päälle.

Paista 175C ja noin 20 min.

Anna jäähtyä, täytä.

Nauti.

Yritä olla ottamatta toista palaa.

:)