Tonnikalapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voitaikina Myllyn Paras 500g500 g    1925 kcal31 g149 g135 g8,5 g
Tonnikala öljyssä 140 g  14 rl2,6 dl266 kcal38 g0 g13 g0 g
Oliivi, musta kivetön, Euroshopper50 g13 kpl  1,7 dl55 kcal0,7 g0,9 g5,5 g2,2 g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)200 g25 kpl   660 kcal54 g0 g48 g0 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen300 g 60 tl20 rl3 dl99 kcal10 g15 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 165 g3 kpl   235 kcal21 g0,5 g17 g0 g
Parsakaalisekoitus laskettu Euroshopper200 g    50 kcal6,2 g4,8 g0,6 g4,8 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
1555 g    3290 kcal160 g169 g219 g16 g
Ravintosisältö / annos97 g    205 kcal10 g11 g14 g1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    212 kcal10 g11 g14 g1 g
Pellilliseen piirakkaa tuplataan sekä pohjan että täytteen ainekset, muuten ohjeet riittävät lasiseen piirakkavuokaan.

Pohjavaihtoehtoja:
1 dl vettä
50 g margariinia
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5-1 dl hienonnettua tilliä TAI vajaa desi pakastepinaattia
0,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
1 muna

Kuumenna kattilassa vesi ja rasva kiehuvaksi.

Lisää kiehuvaan seokseen vehnäjauhot yhdellä kertaa puuhaarukalla koko ajan sekoittaen.

Sekoita kunnes seos irtoaa kattilan reunoista.

Anna jäähtyä hetki.

Lisää kattilaan tillisilppu tai pinaatti sekä suola ja leivinjauhe.

Vatkaa joukkoon muna sähkövatkaimella.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, lisää päälle täytteet.

Paista n. 30-35 minuuttia

100 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunahiutaleita tai 0,5dl perunasosejauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 dl juustoraastetta
1 dl hienonnettua persiljaa
1 dl vettä

Sekoita pehmeän rasvan joukkoon kuivat aineet, myös juustoraaste.

Lisää persiljasilppu ja vesi ja sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat.

Taputtele piirakkavuoan pohjalle, lisää päälle täytteet, paista 200 asteessa uunin alatasolla 30-35 minuuttia.

Piirakoiden täyteaineita voit sävellellä omien mieltymystesi mukaan.

Yhdistele rohkeasti aineksia!
Alla muutamia vaihtoehtoja peruspiirakoihin.

-tonnikala, paprika, tilli
-broileri, keltainen paprika, purjo
-parsakaalia, herkkusieniä, kirsikkatomaatteja, mozzarellapalloja
-katkarapuja, purjoa, (paprikaa)

Perusseos päälle, tämä käy kaikkiin suolaisiin piirakoihin varsinaisten makua antavien täytteiden päälle:

150 g juustoraastetta
3 munaa
3 dl kerma-maitoa
suolaa

Sekoita ainekset keskenään ja kaada piirasainesten päälle.