Gluteeniton leipä, tumma

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Suola, annos 3g8 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Psylliumkuitu, annos 6g5 g    2,5 kcal0 g0 g0 g4,1 g
Siirappi 40 g 5,7 tl2 rl0,3 dl121 kcal0 g30 g0 g0 g
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g50 g    30 kcal4,5 g2,8 g0,3 g37 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl20 g    180 kcal0 g0 g20 g0 g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 200 g   3,3 dl690 kcal11 g152 g2,4 g2,5 g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 100 g  13 rl1,8 dl379 kcal5,6 g84 g1,4 g1,9 g
Vesi, vesijohtovesi 1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g11 g0,2 kpl   0 kcal0 g0 g0 g0 g
Tattarisuurimo / -jauho 350 g  32 rl4,7 dl1129 kcal42 g212 g7 g20 g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 100 g    323 kcal29 g7 g20 g31 g
Auringonkukansiemen 70 g  4,7 rl0,7 dl416 kcal16 g8,8 g35 g4,2 g
Kurpitsansiemen,kuoreton70 g    343 kcal13 g29 g25 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
36 annosta
2024 g    3613 kcal120 g526 g111 g100 g
Ravintosisältö / annos56 g    100 kcal3,3 g15 g3,1 g2,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    179 kcal5,9 g26 g5,5 g4,9 g
Lämmitä vesi, lisää suola, rouheet, psyllium, siirappi, sokerijuurikas ja öljy turpoamaan noin 5min.

Lisää muut ainekset ja vaivaa yleiskoneella taikinaksi, tarkista jauhon määrä sopivaksi.

Laita koko taikina syvälle uunipellille ja nostata 10 min -> paista noin 40 min 180astetta.

Muista pistellä paistamisen alussa.

Jäähdytä, leikkaa, syö tai pakasta heti.

Helppo ja nopea tehdä; valmista tunnissa, työtä noin 5min.