Jauhelihapihvit Lartsukkan

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha800 g    1328 kcal152 g0 g80 g0 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Korppujauho 30 g  4,3 rl0,6 dl110 kcal3,1 g23 g0,3 g1,6 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 2.5 g 1,3 tl0,4 rl 7 kcal0,3 g1 g0,1 g0,7 g
Paprikajauhe 2 g 1 tl1/3 rl 6,4 kcal0,3 g0,4 g0,3 g0,7 g
Valkosipulijauhe, annos 3g3 g    10 kcal0,3 g2,3 g0,1 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
18 annosta
898 g    1540 kcal163 g26 g86 g3 g
Ravintosisältö / annos50 g    86 kcal9 g1,5 g4,8 g0,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    172 kcal18 g2,9 g10 g0,3 g
Sekoita korppujauhot ja ruokakerma keskenään kulhossa.

Anna korppujauhojen turvota pari minuuttia.

Hienonna ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Lisää sipuli, muna, mausteet sekä jauheliha kulhoon ja sekoita hyvin.

Ota taikinasta veteen kastetuin käsin samankokoisia paloja ja muotoile pihveiksi.

Paista pihvit pannulla kypsiksi ja kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

Kokeile erilaisia jauhelihoja.

Voit valita mureketaikinaan nauta-sikaa, sika-nautaa, naudanpaistijauhelihaa, lampaanpaistijauhelihaa (myös pakasteena), hirvenjauhelihaa (sesonkituote), poronjauhelihaa (pakasteena) tai broilerinjauhelihaa.

Voit paistaa pihvit myös uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Mausta jauhelihataikina vaihteeksi esim.

yrttimausteilla, valkosipulilla, chilillä, tomaattisoseella, currytahnalla, sinapilla, soijakastikkeella jne.
Voit höystää taikinaa sienillä, juuresraasteilla, esim.

punajuurella, kapriksilla, hienonnetuilla oliiveilla tai juustolla.

Muotoile taikinasta pihvien asemesta esim.

pyöryköitä tai mureke.