Rahkapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 460 g  46 rl7,1 dl1578 kcal47 g322 g5,5 g16 g
Sokeri 310 g103 kpl78 tl26 rl3,7 dl1258 kcal0 g310 g0 g0 g
Leivinjauhe 6 g 1,2 tl0,4 rl 11 kcal0,3 g2,3 g0 g0 g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 250 g 50 tl18 rl2,6 dl1776 kcal1,9 g1 g200 g0 g
Piimä, asidofiluspiimä, rasvaa 2,5 %, d-vitamiinia 1ug, probiootteja 200 g 40 tl13 rl2 dl101 kcal5,6 g7 g5 g0 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Rahka, maitorahka , maustamaton, rasvaa <0,5 % 500 g 100 tl33 rl5 dl297 kcal49 g15 g2 g0 g
Sokeri 170 g57 kpl43 tl14 rl2 dl690 kcal0 g170 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
2061 g    5946 kcal125 g827 g229 g16 g
Ravintosisältö / annos129 g    372 kcal7,8 g52 g14 g1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    289 kcal6 g40 g11 g0,8 g
Pohja:
8dl vehnäjauhoja
4dl sokeria
2tl levinjauhetta
2tl soodaa
2dl piimää
1 muna

Täyte:
500g maitorahkaa
2dl sokeria
2 munaa
(2tl vanilliinisokeria) <-- Unohdin tämän

Sekoita pohjan aineksista jauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja sulatettu voi/margariini.

Ota taikinasta n. 1/3 erikseen.

Lisää jäljelle jääneeseen 2/3 joukkoon piimä ja muna.

Levitä tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle.

Murenna erikseen ottamasi 1/3 pohjaa nyt piirakan päälle.

Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.

HUOM! Maistuu vähän munakkaalta ehkä.

Mutta aineksiä löytyy kotoa helposti jos makeannälkä ja hiilarinnälkä yllättää.