Mansikka-raparperirahkapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 780 g  78 rl12 dl2676 kcal80 g546 g9 g27 g
Sokeri 595 g198 kpl149 tl50 rl7 dl2415 kcal0 g594 g0 g0 g
Leivinjauhe 15 g 3 tl1 rl 26 kcal0,8 g5,7 g0 g0,1 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16 g    64 kcal0 g16 g0 g0 g
Margariini 60%, keskiarvo 375 g 75 tl27 rl4 dl1997 kcal1,2 g1,3 g225 g0 g
Kananmuna kuoreton 275 g5 kpl   392 kcal34 g0,8 g28 g0 g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)300 g    96 kcal9 g14 g0 g0 g
Raparperi 420 g2,6 kpl  7 dl142 kcal2,9 g23 g0,4 g5,9 g
Mansikka 700 g  70 rl14 dl326 kcal3,5 g59 g1,4 g13 g
Rahka, maitorahka , maustamaton, rasvaa <0,5 % 750 g 150 tl50 rl7,5 dl445 kcal74 g23 g3 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton50 g    11 kcal0,2 g0,8 g0 g0,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
24 annosta
4276 g    8590 kcal205 g1283 g267 g47 g
Ravintosisältö / annos178 g    358 kcal8,5 g53 g11 g1,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    201 kcal4,8 g30 g6,3 g1,1 g
Pohja:
1,2 l vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
375g margariinia
2 munaa
3 dl piimää

Täyte:
7dl raparperia
700g mansikoita
2,5dl sokeria
750g rahkaa
3 munaa
3tl vaniljasokeria
0,5dl sitruunamehua

Sekoita pohjan kuivat aineet.

Sulata rasva ja lisää joukkoon.

Jaa taikina kahteen osaan.

Toiseen puoleen lisää munat ja piimä.

Kaada tämä puolisko korkeareunaiseen uunipeltiin leivinpaperin päälle.

Viipaloi raparperit (tai pilko omenat) ja levitä pohjan päälle.

Raparperia saa olla reilusti! Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada taikinan ja raparperien päälle.

Lopuksi murenna toinen puolikas pohjataikinasta koko komeuden päälle.

Laita 175-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi.

Ohje on todella reilun kokoinen ja saat varoa, ettei taikina tule pellin yli. Toki voit jakaa piirakan kahteen eri vuokaankin tai puolittaa taikinan.