Hedelmäkermakakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl700 g    2380 kcal14 g21 g245 g0 g
Kakkupohja (Pirkka), annos 400g600 g    2160 kcal42 g414 g36 g0 g
Sokeri80 g27 kpl20 tl6,7 rl0,9 dl325 kcal0 g80 g0 g0 g
Mandariinilohkoja sokeriliemessä700 g    420 kcal3,5 g105 g0 g7,7 g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g300 g2,4 kpl   252 kcal3,3 g55 g1,2 g5,4 g
Kiivi kuorittu 240 g3 kpl   113 kcal0 g17 g1,4 g6,5 g
Hyytelösokeri Dan Sukker200 g    780 kcal0,1 g194 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
2820 g    6429 kcal63 g886 g284 g20 g
Ravintosisältö / annos353 g    805 kcal7,9 g111 g36 g2,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    228 kcal2,2 g31 g10 g0,7 g
Aloita vatkaamalla kerma vaahdoksi, muista lisätä sokeri jo vatkauksen alussa.

Avaa mandariinipurkki ja valuta siitä mehu lasiin, tulet tarvitsemaan mehua.

Paloittele sitten banaanit ja kiivit valmiiksi.

Ota ensimmäinen kakkupohja, ja aseta se alustalle.

Kostuta kakkupohja valutetulla mandariinimehulla, noin 6-8rkl/kakkukerros.

Täytä kerros makusi mukaan, jonka jälkeen levität siihen kermavaahdon, noin 4-5rkl alimmalle, ja toiselle kerrokselle.

Toista edelliset kaksi kappaletta toisen kerroksen kanssa.

Kolmas myös kostutetaan, ja täytetään hedelmillä, nyt kuitenkin ulkonäöllä on väliä joten ole tarkkana!

Laita kattilaan 2,5dl kylmää vettä ja lisää siihen 2dl hyytelösokeria.

Kiehauta seos kokoajan sekoittaen.

Anna jäähtyä muutama minuutti.

Levitä juoksevaa hyytelöä päälikerroksen päälle ruokalusikalla, ja lopuksi suoraan kattialsta kaatamalla sopiva määrä, varo valuttamasta yli reunojen!

ÄLÄ LAITA KERMAA HETI!

Anna hyytelösokerin jäähtyä, laita kakku vaikka toistaiseksi jääkaappiin.

Anna kakun olla jääkaapissa 5-10min.

Lopuksi koristele kakku makusi mukaan jäljelle jääneellä kermavaahdolla.

Hyvää ruokahalua!