Hedelmäkermakakku
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Kuohukerma,valio,2dl | 700 g | | | | | 2380 kcal | 14 g | 21 g | 245 g | 0 g |
Kakkupohja (Pirkka), annos 400g | 600 g | | | | | 2160 kcal | 42 g | 414 g | 36 g | 0 g |
Sokeri | 80 g | 27 kpl | 20 tl | 6,7 rl | 0,9 dl | 325 kcal | 0 g | 80 g | 0 g | 0 g |
Mandariinilohkoja sokeriliemessä | 700 g | | | | | 420 kcal | 3,5 g | 105 g | 0 g | 7,7 g |
Banaani, keskikokoinen painaa 120g | 300 g | 2,4 kpl | | | | 252 kcal | 3,3 g | 55 g | 1,2 g | 5,4 g |
Kiivi kuorittu | 240 g | 3 kpl | | | | 113 kcal | 0 g | 17 g | 1,4 g | 6,5 g |
Hyytelösokeri Dan Sukker | 200 g | | | | | 780 kcal | 0,1 g | 194 g | 0 g | 0 g |
|
| Koko resepti 8 annosta | 2820 g | | | | | 6429 kcal | 63 g | 886 g | 284 g | 20 g |
Ravintosisältö / annos | 353 g | | | | | 805 kcal | 7,9 g | 111 g | 36 g | 2,5 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 228 kcal | 2,2 g | 31 g | 10 g | 0,7 g |
Aloita vatkaamalla kerma vaahdoksi, muista lisätä sokeri jo vatkauksen alussa.
Avaa mandariinipurkki ja valuta siitä mehu lasiin, tulet tarvitsemaan mehua.
Paloittele sitten banaanit ja kiivit valmiiksi.
Ota ensimmäinen kakkupohja, ja aseta se alustalle.
Kostuta kakkupohja valutetulla mandariinimehulla, noin 6-8rkl/kakkukerros.
Täytä kerros makusi mukaan, jonka jälkeen levität siihen kermavaahdon, noin 4-5rkl alimmalle, ja toiselle kerrokselle.
Toista edelliset kaksi kappaletta toisen kerroksen kanssa.
Kolmas myös kostutetaan, ja täytetään hedelmillä, nyt kuitenkin ulkonäöllä on väliä joten ole tarkkana!
Laita kattilaan 2,5dl kylmää vettä ja lisää siihen 2dl hyytelösokeria.
Kiehauta seos kokoajan sekoittaen.
Anna jäähtyä muutama minuutti.
Levitä juoksevaa hyytelöä päälikerroksen päälle ruokalusikalla, ja lopuksi suoraan kattialsta kaatamalla sopiva määrä, varo valuttamasta yli reunojen!
ÄLÄ LAITA KERMAA HETI!
Anna hyytelösokerin jäähtyä, laita kakku vaikka toistaiseksi jääkaappiin.
Anna kakun olla jääkaapissa 5-10min.
Lopuksi koristele kakku makusi mukaan jäljelle jääneellä kermavaahdolla.
Hyvää ruokahalua!