Unkarilainen munakas

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Krakovanmakkara (Pirkka)150 g    315 kcal21 g0,9 g26 g0 g
Pekoni, paistettu 50 g2,9 kpl   258 kcal8,2 g0 g25 g0 g
Sipuli 55 g1 kpl  0,6 dl17 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Paprika punainen 85 g1/2 kpl   25 kcal0,8 g3,8 g0,3 g1,6 g
Paprika vihreä 85 g1/2 kpl   18 kcal0,8 g2,1 g0,3 g1,6 g
Tomaatti 375 g3 kpl   85 kcal2,1 g13 g1,1 g5,2 g
Voi 20 g 4 tl1,4 rl0,2 dl145 kcal0,2 g0,1 g16 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 440 g8 kpl   628 kcal55 g1,3 g45 g0 g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 100 g 20 tl6,7 rl1 dl330 kcal2 g3 g35 g0 g
Paprikajauhe 4 g 2 tl2/3 rl 13 kcal0,6 g0,7 g0,5 g1,5 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1369 g    1833 kcal91 g27 g150 g11 g
Ravintosisältö / annos342 g    458 kcal23 g6,8 g37 g2,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    134 kcal6,7 g2 g11 g0,8 g
1. Tee täyte: leikkaa makkara ohuiksi, alle sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Pilko pekoni tai kinkku pieniksi kuutioiksi.

Paista makkaraviipaleet ja kinkku/pekonikuutiot paistinpannulla.

2. Lisää nokare voita, renkaiksi leikattu sipuli, viipaloidut paprikat ja lohkotut tomaatit.

Hauduta miedolla lämmöllä n. 5 min.
3. Mausta suolalla ja paprikajauheella.

Siirrä täyte sivuun odottamaan, peitä foliolla tai kannella jotta se pysyy lämpimänä.

4. Tee munakkaat: Sekoita esim.

kulhossa munat, kerma, suola ja paprikajauhe.

Tästä munakasmassasta tulee yhteensä neljä munakasta.

5. Kuumenna paistinpannussa hieman voita ja kaada neljäsosa munakasmassasta pannuun.

Kun munakas on hyytynyt, kaada sen päälle neljännes täytteestä.

6. Tee loput kolme munakasta valmiiksi kuten kohdassa viisi.