Puolukka-maustekakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho (Sunnuntai), annos 65g292 g    1022 kcal35 g207 g6,1 g8,8 g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g300 g    1170 kcal0,6 g291 g0 g0 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g4 g    15 kcal0,1 g3,2 g0,1 g0 g
Neilikka, annos 4g8 g    29 kcal0,3 g6,4 g0,3 g0 g
Puolukkasurvos sokeroimaton 200 g 40 tl13 rl2 dl78 kcal0,9 g14 g1 g5,2 g
Kananmuna kuorineen punnittu120 g2 kpl   151 kcal13 g0,4 g11 g0 g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 200 g 40 tl13 rl2 dl660 kcal4 g6 g70 g0 g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g100 g    720 kcal1 g1 g80 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
15 annosta
1224 g    3845 kcal55 g529 g168 g14 g
Ravintosisältö / annos82 g    258 kcal3,7 g35 g11 g0,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    314 kcal4,5 g43 g14 g1,1 g
4,5 dl vehnäjauhoja
3 dl fariinisokeria
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
2 tl neilikkaa
2 tl ruokasoodaa
2 dl puolukkasurvosta
2 kananmunaa
2 dl kermaa
1 dl voisulaa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

2. Kaada joukkoon puolukkasurvos, munat, kerma ja voisula.

3. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän, vian sen verran, että aineet tasoittuvat.

4. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa 60-70 minuuttia.

Lähde: www. hs.fi/ruoka