Mutakakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Arriba Superieur suklaa 81% (Lidl / j. d. gross), annos 25g200 g    1036 kcal20 g44 g87 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu 300 g5 kpl   377 kcal33 g0,8 g27 g0 g
Hermesetas -neste16 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g16 g    96 kcal3,8 g1,1 g8,6 g0 g
Voi 200 g 40 tl14 rl2,1 dl1451 kcal2,4 g0,8 g163 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
732 g    2959 kcal59 g47 g285 g0 g
Ravintosisältö / annos92 g    372 kcal7,4 g5,9 g36 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    404 kcal8,1 g6,4 g39 g0 g
Kopioitu www. karppaus.

Info: Qwertyn mutakakku:

Sulata suklaa ja voi samassa kipossa mikrossa (Ihan täydellä teholla ei kannata ehkä, suklaa saattaa klimppiintyä, hiljaa hyvä tulee.

Itse sulatin 360-400 watilla.)

Anna kuuman rasva-suklaaseoksen jäähtyä hieman.

Silloin se ei juoksetu helposti, koska kananmuna ei pala sekoitettaessa mukaan.

Lisää makeutusjauhetta.

Alkuperäisessä ohjeessa oli 3 dl sokeria, mutta tämä ei välttämättä kaipaa makeutusainetta ihan yhtä paljoa.

Tein itse jopa puolella desillä makeutusjauhetta, koska suklaan makeus riittää itselleni hyvin.

Käytin Canderelia, joka ei (IMHO) maistu yhtä pahalle kuin Hermesetas.

Lisää 5 munaa yksitellen vatkaten joka kerta voimakkaasti.

On todettu, että saattaapi juoksettua alkuun munia lisätessä, mutta tasoittuu pian takaisin "mousseksi".

Itselläni onnitui hyvin kun annoin seoksen vähän viilentyä.

Lopuksi lisää 1 rkl jauhoja.

Itse laitoin n. 2 rkl mantelijauhoa.

Vatkaa tasaiseksi ja uuniin 200 asteeseen 10-15 minuutiksi, kunnes kakku on pinnalta juuri ja juuri kypsä ja keskeltä tutiseva kun tönäisee vuokaa.

Irtopohjavuoka on hyvä.