Raparperipiirakka pk

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna, omega, 1 kpl165 g    215 kcal22 g0,5 g14 g0 g
Taloussokeri, Dan Sukker, 1 dl300 g    1200 kcal0 g300 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.293 g  29 rl4,5 dl1024 kcal39 g199 g7 g11 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g10 g    40 kcal0 g10 g0 g0 g
Voi ingman150 g    1080 kcal0 g0 g120 g0 g
Maito,rasvaton (valio)150 g    50 kcal5 g7,4 g0 g0 g
Maito,rasvaton (valio)300 g    99 kcal10 g15 g0 g0 g
Taloussokeri, Dan Sukker, 1 dl150 g    600 kcal0 g150 g0 g0 g
Perunajauho (Pirkka), annos 10g30 g    101 kcal0 g25 g0 g0 g
Raparperi 300 g1,8 kpl  5 dl101 kcal2,1 g17 g0,3 g4,2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
1858 g    4526 kcal78 g726 g141 g15 g
Ravintosisältö / annos116 g    283 kcal4,9 g45 g8,8 g1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    244 kcal4,2 g39 g7,6 g0,8 g
Piirakka:
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Lisää sulatettu margariini/voi ja maito.

4 munaa
3dl sokeria
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
150g sulatettua margariinia/voita
1,5dl maitoa

Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, ripottele pinnalle raparperit ja sokeria hieman.

Paista 200-225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Valmista piirakan kypsyessä kastike.

Mittaa kattilaan kylmänä:

3dl maitoa
1,5dl sokeria
2rkl perunajauhoja
2tl vaniljasokeria

Laita ainekset kylmään kattilaan ja nosta kattila liedelle, sekoita ja anna pulpahtaa.

Lisää vaniljasokeri valmiiseen kastikkeeseen.

Kaada kastike valmiin piirakan päälle, levitä tasaisesti nuolijalla.