Perunaseesampihvit

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 500 g8,3 kpl   379 kcal9 g77 g1 g5 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Korppujauho 30 g  4,3 rl0,6 dl110 kcal3,1 g23 g0,3 g1,6 g
Rypsiöljy 20 g 4 tl1,4 rl0,2 dl177 kcal0 g0 g20 g0 g
Seesaminsiemen, kuorineen 40 g 13 tl4,4 rl2/3 dl270 kcal11 g2,8 g23 g4,9 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g15 g    9 kcal1,5 g2,6 g0,6 g11 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
663 g    1023 kcal32 g105 g51 g23 g
Ravintosisältö / annos66 g    102 kcal3,2 g10 g5 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    154 kcal4,8 g16 g7,6 g3,4 g
Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)